Site Telemark

Google kjøper stor tomt i Skien!

Site Telemark kan bekrefte at Google har kjøpt ca 2000 mål tomt på Gromstul!

Skien er stolt og glad for å bli valgt som den foretrukne plasseringen fra Googles side i Norge. Skien har en lang tradisjon for å være en av de viktigste industribyene i Norge, og vi er med dette en by og region som også driver fremtidens digitale Norge fremover som nasjon. Vår historie og geografiske beliggenhet, god infrastruktur og tilgang til en dyktig arbeidsstyrke i området har vært viktige for Google sitt valg. I arbeidet med å tilrettelegge for ny industri og næring har Skien kommune fremstått med troverdighet og pålitelighet og dette er sentralt for aktører som Google.

«Vi er svært fornøyd med Googles beslutning om å kjøpe en stor eiendom i Skien og at det trolig vil investeres i grunnleggende infrastruktur for å klargjøre tomten på Gromstul. Vi er samtidig klar over at Google kun har kjøpt en tomt, og på nåværende tidspunkt ikke har besluttet å bygge datasenter på Gromstul, men dette gir Skien og regionen en mulighet til å bli den første og den største storskala datasenterlokasjonen i Norge» kommenterer ordfører Hedda Foss Five. Hun sier videre at i denne type prosesser er «Time to marked» helt avgjørende og kommunen trolig har satt Norgesrekord i effektivt og responsivt utvikling- og reguleringsarbeid.

Site Telemark er svært fornøyd med dagens kunngjøring. Det har vært et par travle år, og dagens nyhet indikerer at også tiden fremover blir hektisk – for det er i realiteten først nå det virkelige arbeidet starter!

Bilde tatt sommer 2018 på Site Gromstul. Fra venstre: Fylkesordfører Sven Tore Løkslid (AP), grunneier Leopold Løvenskiold, Ordfører Skien Hedda Foss Five (AP), Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen, Konsernsjef Statkraft Christian Rynning Tønnesen, gruppeleder Skien Høyre Jan Terje Olsen.