Site Telemark

Studietur til Luleå

Det er svært spennende tider i prosjektet som har som mål å få på plass en etablering av storskala (hyperscale) datasenter på Gromstul i Skien. Med både reguleringsplan og nettkonsesjon på plass er det grunn til å tro at vi i løpet av relativt kort tid kan lykkes i å kanskje være først ute i Norge med en slik etablering. For å få landet en avtale med en stor internasjonal aktør er det ikke nok med å ha kun de praktiske elementer som konsesjoner og rettigheter i orden; vi må som region vise at vi er forberedt på hva en slik etablering vil kunne bety og føre til i form av utfordringer og muligheter. Hvilke ringvirkninger vil egentlig vår region merke?

Site Telemark har invitert til studietur til Luleå for lære mer om hvordan denne regionen i Nord-Sverige har utviklet seg etter Facebook sin åpning av sitt storskala datasenter i 2013. Vi har sammen med mannen som var sterkt delaktig i Facebook sin etablering, Anders Granberg, satt opp program for et par intensive dager i februar 2019, nærmere bestemt 12-14 februar. Vi har invitert kommuner og fylkeskommuner i Telemark og Vestfold, næringsorganisasjoner, USN samt Skagerak Energi/Statkraft og responsen har vært god!